logo Spesialisthelsetjenesten, felles nettløsning

Spesialistutdanning i samfunnsmedisin

De regionale utdanningssentrene er opprettet for spesialisthelsetjenesten. Her vil du finne lenker til informasjon om spesialistutdanning i samfunnsmedisin.

​Til deg som er LIS i samfunnsmedisin

Helsedirektoratet har opprettet en nettside for spesialistutdanning i samfunnsmedisin som du finner her: Samfunnsmedisin - Helsedirektoratet

I tråd med spesialistforskriften, kan Legeforeningen ivareta læringsaktiviteter for spesialistutdanningen i allmennmedisin, samfunnsmedisin og arbeidsmedisin. Du kan finne informasjon til LIS i samfunnsmedisin fra Legeforeningen her: Samfunnsmedisin (legeforeningen.no)

Kompetanseportal for LIS i kommunehelsetjenesten og ASA-spesialister

Helsedirektoratet sin versjon av kompetanseportalen (tidligere kalt kommuneløsningen) skal brukes av følgende LIS:

  • LIS 1 i kommunedelen
  • LIS 3 i allmennmedisin
  • LIS 3 i samfunnsmedisin
  • LIS 3 i arbeidsmedisin

Portalen skal brukes av alle utdanningsvirksomheter innenfor disse utdanningene. Gjennomføring i læringsmålplaner synkroniseres mellom de ulike versjonene av kompetanseportalen.

Brukerveiledning og informasjon om innlogging i Helsedirektoratets kompetanseportal

Nyttige lenker

Som LIS i samfunnsmedisin vil du kunne finne mye god informasjon på Helsebiblioteket innen din spesialitet. Helsebiblioteket er et nasjonalt, gratis internettbibliotek for helsetjenesten. Her finner du medisinske oppslagsverk, databaser og tidsskrifter som er relevant for LIS i samfunnsmedisin.

Vi har også samlet sammen andre nyttige lenker du som LIS kan ha nytte av å vite om, fra godkjente og registrerte utdanningsvirksomheter til viktige begreper i spesialistutdanningen. Siden oppdateres løpende.

Sist oppdatert 02.02.2024